Latmansbröd – Een makkelijk en snel te maken broodrecept

Ingrediënten
1/4 pakje verse gist (1 pakje bevat 50 gram, dus 12,5 gram)
2,5 dl water
1,5 theelepel zout
2 eetlepels zonnebloempitjes
2 eetlepels olijfolie
ca 6 dl bloem (of 5 dl bloem en 1 dl roggemeel)

Bereiding:

  1. Verkruimel de gist in een beslagkom. 
  2. Voeg lauw water toe en roer tot de gist opgelost is.
  3. Voeg de olie, het zout, de zonnebloempitten en het meel toe. Roer net zo lang tot alles goed gemengd is. Het deeg moet soepel en plakkerig zijn.
  4. Doe het deeg in een koekepan of springvorm (de koekepan moet wel ovenbestendig zijn).
    Laat het deeg onder een doek gisten tot het ongeveer verdubbeld is. Strooi vervolgens nog wat bloem over het deeg.
  5. Bak het brood in de oven op 225 graden gedurende 20 à 25 minuten. De zijkanten van het brood moeten losgegaan zijn van de vorm of de pan. Dan is het brood gaar.
Advertenties

One thought on “Latmansbröd – Een makkelijk en snel te maken broodrecept

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s