Boterkoek

180px-BoterkoekIngrediënten:
200 gram bloem
175 gram boter (roomboter)
125 gram basterdsuiker of gewone suiker
zakje vanillesuiker (8 gram)
1 eetlepel melk
snufje zout
eventueel wat geraspte citroenschil

Bereidingswijze:

  • De bloem, boter, suiker, vanillesuiker, een lepel melk, een snufje zout en de geraspte citroenschil (naar smaak), samen tot een deeg kneden.
  • Het deeg in vorm drukken.
  • Met een vork een patroon in het deeg maken en de koek vervolgens met wat melk bestrijken.
  • De vorm in het midden van oven plaatsen (niet voorverwarmen). Na ca. 20 à 25 minuten op 200 graden, is de koek goudbruin.
  • De koek direct uit de oven halen en onder een doek plaatsen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s